«زرشک» ضدعفونیکننده دستگاه گوارش
زرشک با بوتههای سفت و محکم، گیاه بومی اروپاست و در مصر باستان و هند کاربردهای پزشکی و درمانی بسیاری داشته است.
زرشک حاوی خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است و برای درمان بیماریهای رودهای، قلبی – عروقی، کبدی، کلیوی و کیسه صفرا موثر است.
زرشک با تولید مادهای موسوم به «آلکالویید» در درمان عفونتهای رودهای کارایی قابل توجهی دارد. این میوه ترشمزه و خوشطعم از تاثیرگذاری میکروبها بر سلولهای بدن جلوگیری میکند و در درمان مشکلات گوارشی از قبیل سوزش معده و حالت تهوع مفید است.
مطالعات انجام شده بر روی خواص زرشک نشان میدهد که ماده آلکالویید موجود در آن در جلوگیری از پیشرفت اختلالات قلبی موثر است.
مصرف عصاره گیاهی زرشک باعث میشود تا پتاسیم در عروق حرکت کند و در نتیجه رگهای خونی نرمتر میشوند که همین امر در کاهش فشارخون موثر است.
زرشک جریان صفرا در کیسه صفرا را تقویت میکند و با فرستادن جریان خون به کبد، عملکرد این عضو مهم را بهبود میدهد. همچنین ترکیبات دیگر موجود در زرشک به تجزیه سنگهای مجاری ادراری کمک میکند.
ریشه، پوست ساقه، برگ و میوه این گیاه همگی خواص درمانی شگفتانگیز دارند.
«شاتوت» یک مولتی ویتامین طبیعی است
آنتی اکسیدان ها و ویتامین های شاتوت در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارد.
آنتی اکسیدان های گوناگون در شاتوت با جذب رادیکال های آزاد، موجب پیشگیری از بروز سرطان می شود.
این نوع توت حاوی یک منبع عالی ویتامین c و آنتی اکسیدان است که ضمن افزایش قدرت مقاومت بدن در برابر عوامل عفونت زا، در کاهش التهاب و مبارزه با رادیکال های مضر بدن نیز مؤثر است.
مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس موجب کاهش نشت دیواره نازک رگ های خونی می شود، چون دارای آنتی اکسیدانی به نام آنتو سیانیدین است که به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک می کند.
در طب سنتی غرغر کردن آب این میوه در بهبود زخم ها و جوش های دهان، ورم حلق، گلو درد و تورم لثه بسیار مفید است.
تحقیقات علمی نشان می دهد که مصرف روزانه شاتوت در برنامه غذایی افراد به بهبود عملکرد مغز و رفع خستگی فکر کمک مؤثری می کند.
«پیاز» مانع گرفتگی عروق می شود
تحقیقات نشان می دهند که مصرف پیاز میتواند احتمال بروز آترواسکلروز یا تصلب شرائین را کاهش دهد.
پژوهشگران انگلیسی دریافتند که پیاز حاوی نوعی آنتیاکسیدان به نام کرستین است که میتواند از ایجاد التهاب در شریان ها و سخت و سفت شدن دیواره آنها پیشگیری کند.
در حقیقت مشخص شد که ماده کرستین می تواند از افزایش فشارخون و همچنین تنگی و انسداد عروق تغذیه کننده قلب (عروق کرونر) و در نتیجه سکته قلبی پیشگیری نماید.
به عقیده متخصصان مصرف روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم پیاز، بهترین تأثیر را روی دیواره عروق دارد.
بررسیها نشان داده است که این آنتیاکسیدان مفید در برخی دیگر از مواد غذایی از جمله سیب و چای نیز موجود است.
آنچه درباره خواص «زعفران» نشنیده اید!
گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است. این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند. در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
نوشته ۴ ماده غذایی و خواص شگفت انگیز آنها اولین بار در ماه بانو پدیدار شد.